Sagan om hur det hela började...

Det var en gång en liten flicka som hade en mamma som bara ville spela teater och berätta sagor hela dagarna.

Mamman hittade på egna sagor om elaka häxor, stora stygga troll och små söta prinsessor som hon berättade för den lilla flickan vid frukostbordet. Ibland var sagorna så hisnande att den lilla flickan riktigt kände hur det ilade i magen av spänning.

Mamman spelade också dockteater och gav på så sätt sina sagor liv. Den lilla flickan fick ofta följa med mamman till fjärran platser där hon spelade upp sina pjäser för andra barn. Flickan som var konstnärligt begåvad och duktig på att sy, sydde handdockor och målade vackra kulisser till mammans dockteater.


Den lilla flickan växte och blev större och större. En dag var hon jättestor och redo att ge sig ut i världen för att finna lyckan på egen hand.

Åren gick och plötsligt en dag fick mamman en lysande idé. Hon stack upp huvudet ur sagokorgen, där hon hade rotat runt en bra stund för att skaffa sig lite inspiration till sin nya pjäs, och utbrast högt för sig själv:
- Tänk om vi skulle ta och damma av min gamla historia om Skräphäxan, lägga till lite av Lena Johannas rolig illustrationer och mina fyndiga rim, blanda i en nypa fräsch fantasi, en droppe lekfullhet, samt en rågad tesked spänning och röra om. Då skulle vi kunna ge ut en Skräphäxebok lagom till jul!

Flickan, som nu var stor, gjorde tillsammans med sin mamma verklighet av boken om Skräphäxan och gav ut den på eget förlag. Kanske tittar även andra sagor och historier upp ur sagokorgen. Historier som även de pockar på att få bli till riktiga böcker...